Novogradnja

V letu 2020 smo pričeli z gradnjo novih oskrbovanih stanovanj v neposredni bližini našega doma. Konec istega leta so bila gradbena dela zaključena, stanovanja pa so sprejela že prve stanovalce.

Oskrbovana stanovanja so namenjena starejšim, ki sami ne morejo več v celoti skrbeti zase, vendar lahko ob pomoči strokovnega osebja še vedno živijo razmeroma samostojno. Stanovanja nudijo varnost (pomoč na daljavo), hkrati pa omogočajo zasebnost stanovalcev. Stanovanja so opremljena s kuhinjo, kopalnico, posteljo ter ostalo opremo. Stanovalcem je s klicnimi napravami za pomoč na daljavo zagotovljena možnost uporabe celodnevne nujne pomoči.

Osnovna oskrba vključuje:

  • pomoč pri bivanju (osnovno čiščenje prostorov, odnašanje smeti, postiljanje),

  • organizirano prehrano,

  • pomoč pri pranju, sušenju in likanju perila (prinašanje in odnašanje čistega in umazanega perila, pranje, sušenje in likanje posteljnega in osebnega perila).

Socialna oskrba vključuje:

  • pomoč pri vzdrževanju osebne higiene in izvajanju dnevnih opravil; to je pomoč pri oblačenju in slačenju, umivanju, hranjenju, opravljanju osnovnih življenjskih potreb ter vzdrževanje in nega osebnih ortopedskih pripomočkov;

  • varstvo in pomoč pri ohranjanju družbenih stikov: vzpostavljanje družabne mreže z okoljem, prostovoljci in sorodstvom, spremljanje upravičenca pri opravljanju nujnih obveznosti, obveščanju ustanov o stanju in potrebah upravičenca.